POPIS PRODUKTU
Višňák je prémiové ovocné víno, které se nám letos obzvlášť povedlo. Sladkou chuť čerstvých višní si zamilují všichni - dokonce i ti, kterým červené víno nešmakuje.
Jak pít Višňák?
Z višňového vína připravíte naprosto luxusní svařáček! Stačí jen víno ohřát na cca 60 stupňů (nesmí dojít až k varu!). Provoníte kuchyň a hlavně se parádně rozvine chuť vína, sotva zůstanete u jedné skleničky. Do letních teplot doporučujeme ledově vychlazené víno nebo vinný střik, aby vás slunce a alkohol nezkolily. Víno z višní se náramně hodí na vaření. Višňák přidejte ke štávě, která se uvolní ze steaku, a máte parádní omáčku. A že jste na sladké? Piškoty v italském tiramisu snesou kapku kávy i Višňáku. Do vína se dají naložit rozinky nebo jiné sušené plody, případně z nich uvařit trochu odvázanější višňovou marmeládu. Na namazání... palačinek, samozřejmě. K vínu nám nejvíc šmakuje kvalitní hořká čokoláda
SLOŽENÍ
Višňák se skládá z višní, vody a zbytkového cukru. Višně během kvašení uvolňují malé množství siřičitanů a víno tedy obsahuje siřičitany v množství 0,067 gramů na litr. Obsah zbytkového cukru ve Višňáku je 76 g na litr. Obsahuje antioxidanty jako kyselina sorbová, vitamín C a spoustu dalších.
POKYNY
Višňové víno k vám dorazí v 0,75litrové lahvi s korkem, tmavé sklo ho ochrání před sluncem. Po otevření doporučujeme vypít ještě ten večer, aby chuť léta neutekla. Otevřená lahev vydrží v lednici ještě několik dní. K archivaci skladujte lahev naležato, aby korek zůstal namočený. Díky tomu Višňák nevyschne a do vína se nedostane vzduch.
VÝROBCE / ZEMĚ PŮVODU
ČR