Krekry návod na smažení / Regionální výrobky z Moravy a Slezska

POSTUP PŘÍPRAVY

1. KROK

Připravte si pánvičku, hrnec nebo fritovací hrnec s olejem ohřátým na teplotu 180°-200°C. Pro kontrolu správné teploty oleje použijte několik zkušebních krekrů. Opatrně je vložte do rozpáleného oleje. Jestliže po několika sekundách zvětší svůj objem a získají zlatavou barvu, olej má správnou teplotu pro smažení.

2. KROK

Naberte hrst krekrů a opatrně je vložte do rozpáleného oleje. Krekry jsou hotové během 5-10 vteřin (záleží na druhu), proto mějte u sebe připravenou naběračku (nejlépe děrovanou, abyste s krekry nenabírali i olej) pro jejich vytažení.

3. KROK

Krekry nemusíte dále dochucovat, jsou vynikající i bez dalších úprav. Avšak není na škodu je lehce osolit. Díky tomu, že neobsahují žádné koření, jsou sladké nebo pálivé omáčky vynikajícím doplňkem. To jak si krekry dochutíte, je ponecháno zcela na Vašich chutích. Na našem e-shop Fajných věcí naleznete i příchutě pro dochucení.

DOBROU CHUŤ :)

KONTAKTY
+420 728 217 470
obchod@fajneveciodnas.cz
SLEDUJTE NÁS
+420 728 217 470 obchod@fajneveciodnas.cz