Připravte si pánvičku, hrnec nebo fritovací hrnec s olejem ohřátým na teplotu 180°-200°C. Pro kontrolu správné teploty oleje použijte několik zkušebních krekrů. Opatrně je vložte do rozpáleného oleje. Jestliže po několika sekundách zvětší svůj objem a získají zlatavou barvu, olej má správnou teplotu pro smažení.
Naberte hrst krekrů a opatrně je vložte do rozpáleného oleje. Krekry jsou hotové během 5-10 vteřin (záleží na druhu), proto mějte u sebe připravenou naběračku (nejlépe děrovanou, abyste s krekry nenabírali i olej) pro jejich vytažení.
Krekry nemusíte dále dochucovat, jsou vynikající i bez dalších úprav. Avšak není na škodu je lehce osolit. Díky tomu, že neobsahují žádné koření, jsou sladké nebo pálivé omáčky vynikajícím doplňkem. To jak si krekry dochutíte, je ponecháno zcela na Vašich chutích. Na našem e-shop Fajných věcí naleznete i příchutě pro dochucení.
Aktuálně je eshop v přestavbě, momentálně není možné provádět nové objednávky. Až budou opět stránky v provozu, budeme informovat na sociálních sítích. Děkujeme za pochopení