POPIS PRODUKTU
Rybízové víno je naplněné ve skleněné lahvi o objemu 0,75 litru, jako uzávěr používáme kvalitní korek. Rybízák má rád chlad a temno, takže podlaha ve spíži, sklep či prostě lednice budou pro skladování ideální.
Víno tak v tomto balení vydrží navěky. Balení je vhodné i pro archivaci. V takovém případě láhev skladujte na ležato. Korek tak zůstane namočený a nestane se, že by vyschnul a do vína se dostal vzduch (který by víno časem zkazil).
SLOŽENÍ
Rybízák se skládá z černého rybízu, vody a zbytkového cukru. Černý rybíz během kvašení uvolňuje malé množství siřičitanů a víno tedy obsahuje siřičitany v množství 0,067 gramů na litr. Obsah zbytkového cukru v Rybízáku je 76 g na litr. Obsahuje antioxidanty jako kyselina sorbová, vitamín C a spoustu dalších.
POKYNY
Jak se to pije?
Rybízák můžete popíjet dvojím způsobem. Buďto se klasicky opít (bez ranního bolehlavu) nebo ho můžete užívat jako lék. 0,5 dcl po obědě pro cukrovkáře, 1 dcl před spaním pro vyrovnání krevního tlaku, případně 1 dcl ráno a 1 dcl večer pro výrazné posílení imunity.
Horké, nebo studené?
A to je na tom to nejlepší – Rybízák je v letních vedrech úžasný ledově vychlezený. Pokud je až moc horko, neuškodí ani kostka ledu. A v zimě či při nemoci? Rybízák ohřejte na +-60 stupňů Celsia (až začne pěnit, nesmí se vařit!) a máte dokonalý svařák. Hlavně žádnou skořici ani hřebíček, chuť by byla velmi nevyvážená!
Vaříme na víně
Rybízák je dokonalé víno na vaření. Skvěle nahradí cherry v receptech středoamerické kuchyně a je všestranný také v české a slovenské kuchyni. Třeba hovězí líčka na Rybízáku jsou naprosto orgasmické!
VÝROBCE / ZEMĚ PŮVODU
ČR